A különleges vanília.

vanília
vanília

A vaníliára nagy szükség van és nem csak a konyhájában. Bár sokan, ha a vaníliáról van szó, akkor első sorban valamilyen édes finomságra gondol, amit éppen a sütőből vesz ki. Bár való igaz, hogy főleg a konyhában használjuk a belőle származó különféle készítményeket. Például az aromásított cukrot vagy magát az aromát. Persze egyre többen alkalmazzák az eredeti termést, mert az bizony össze nem hasonlítható semmi mással. Ezt a ragacsos fekete rudat nagy becsben tartja mindenki és külön üveg rúdban tartja a felhasználásig, melynek a teteje zárható, hogy el ne illanjanak belőle az illatok. Nem olcsó szer ez, bár az ára függ a származási helytől is. Csakis az Egyenlítő mentén terem ez a különleges növény. A termés pedig nagyon nehezen készül. Már a beporzás is különleges, hiszen kézzel kell végezni azt a munkafolyamatot ennél a kényes növénynél. Majd várni hosszú hónapokat, mire kifejlődik és megérik. De itt még nincs kész vaníliánk, ugyanis hordókban kell még további hónapokat áztatni, hogy megkaphassuk a végeredményt. Ráadásul minden termő területnek más ízű végterméke lesz.